In de omgeving

Onze natuurcamping ligt in de  streek genaamd “De Bresse”. Ongeveer 6 km. van St.Germain du Bois, in het departement “Saone et Loire”. Dit is het Zuid-Oostelijke deel van de Bourgogne grenzend aan het Jura gebergte.

Hier kunt u prachtig wandelen en fietsen! Geniet van de heerlijk rustige weggetjes, die soms glooiend en slingerend langs zonnebloemvelden, bos, pittoreske dorpjes en kleine riviertjes voert.

Na een goed halfuurtje met de auto, zit u middenin het Jura gebergte met haar vele schitterende watervallen en bijzondere grotten. Kanoen over de schitterende Doubs, adventure boomklimparken, musea en zelfs een officielle golfbaan op 4 km. van de camping waar iedereen een dagje kan golfen!
Het gebied ligt centraal tussen steden als Beaune, Dijon, Bourg en Bresse en Lons le Saunier welke allen zeker een bezoek waard zijn.
Beroemd is de waren- en dierenmarkt in Louhans of bezoek ons eigen winkeltje voor een leuk streekprodukt.

In ons winkeltje vindt u een groot bord met de kaart van de omgeving. Hierop hebben wij alle bezienswaardigheden, musea, natuurspektakels en kastelen aangeduid d.m.v gekleurde markeringen.
Deze corresponderen met de folders en brochures die wij voor u verzameld hebben in een map.
Zo kunt u exact en in één oogopslag zien wat er te doen is en wat de afstand is er naar toe.
De meeste bezienswaardigheden hebben wij zelf bezocht dus vraagt u ons gerust als iets niet helemaal
duidelijk is.

Kortom, u gaat zich geen moment vervelen.

SONY DSC
SONY DSC